måndag 5 september 2011

Skära för sten av Abraham Verghese

Den här boken har tagit tid att läsa. Började den 13 augusti med den och blev klar idag. PUH men riktigt bra var den. Liten text är det i den också så jag kunde först inte läsa så länge i den eftersom liten text gör mig trött. Men så hamna ju Sandra på sjukan igen och då blev det sträckläsning utav bara den!!!

 

Från bokens baksida:
Från den dagen de föds på missionssjukhuset i Addis Abeba 1954 har tvillingpojkarna Marion och Shiva Stone bara varandra. Mordern, en indisk nunna och sjuksköterska, dör i barnsäng och fadern, en självsäker brittisk kirurg, försvinner spårlöst.
    Mellan bröderna växer starka band, inte minst genom deras gemensamma passion för läkaryrket. Men deras uppväxt är inte odramatisk, i ett Etiopien på gränsen till revolution och kaos.
    Det är dock inte politiken, utan kärleken till samma kvinna, som splittrar bröderna och tvingar Marion till New York, där han kastar sig in i det hektiska och krävande arbetet som underläkare på ett fattigt och överbelagt sjukhus i Bronx slum.
    När så det förflutna kommer ikapp och nästan förgör honom, tvingas Marion anförtro sitt liv åt de två personer han litar minst på i hela världen; faderns om övergav honom och brodern som förådde honom.

Riktigt bra, 5 av 5 gripar. Men dock vill du läsa med stor text i böcker så undvik denna.

Kram Cissi


1 kommentar:

  1. den boken lät jättebra hmm nästa bokprojekt kanske kram

    SvaraRadera